Pogoji poslovanja spletne trgovine MadeByKaky

Splošni pogoji spletne trgovine MadeByKaky so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih pravil za e-poslovanje. Spletno stran MadeByKaky (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja Karin Boh s. p. (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja zajemajo pravice kupcev, komunikacijo med ponudnikom in kupcem in delovanje spletne trgovine.

Z uporabo spletnega mesta madebykaky.com, prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto. Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta.

Podatki o ponudniku

Naziv: Karin Boh s.p., prodaja in izdelava unikatnih izdelkov
Naslov: Gorenje Brezovo 9, 1294 Višnja Gora
Davčna številka: 43160263
E-pošta: info@madebykaky.si
Telefon: 040 644 147
TRR: SI56 0510 0801 5264 106 (Abanka)
Nismo zavezanci za DDV.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • g) način plačila in dostave,
 • h) časovno veljavnost ponudbe,
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov in vzdrževanje

Spletna trgovina MadeByKaky ponuja ročno poslikane izdelke, ki so produkt umetniškega ustvarjanja in potiskane bodije, flaške in emajlirane lončke.
Vse slike izdelkov so zgolj informativne narave. Pri izdelkih lahko pride do manjšega odstopanja v barvah med izdelkom na sliki in dejanskim izdelkom.

Uporaba in čiščenje izdelkov:
Keramični izdelki namenjeni stiku z živili se lahko pomivajo v pomivalnem stroju do 50 stopinj Celzija, na zgornji polici pomivalnega stroja (po navodilih proizvajalca barv za keramiko). Priporočamo ročno pomivanje za daljšo življenjsko dobo izdelka.
Lonci za rože se lahko pomijejo pod tekočo vodo ali pa obrišejo z vlažno krpo, brez agresivnih čistilnih sredstev ali drgnjenja po motivu.
Oblačila se perejo obrnjena navzven v pralnem stroju do 40 stopinj celzija, uporaba sušilnega stroja je odsvetovana.
Flaške za vodo se ne sme pomivati v pomivalnem stroju. Očisti se jih pod tekočo vodo z blagim detergentom, brez drgnjenja po motivu.
Emajlirani lončki so pralni v pomivanem stroju. Niso primerni za mikrovalovno pečico!

Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in ne vključujejo DDV-ja. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila, v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji. Pri rednih cenah si prodajalec pridržuje pravico do njihovega spreminjanja. V navedene cene niso všteti stroški pošiljanja – te se obračunajo ob zaključki nakupa. Akcijske cene so dodatno in nedvoumno označene.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Načini plačila in Račun

Spletna trgovina MadeByKaky omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na tekoči račun ponudnika po izdanem predračunu
 • po povzetju ob dostavi
 • z gotovino ob osebnem prevzemu

Plačilo po predračunu – kupec izdelke po prejemu predračuna plača na tekoči račun ponudnika. Podatki o naročilu in predračun bodo kupcu po zaključku naročila poslani na njegov elektronski naslov. Naročilo je rezervirano najdlje 5 delovnih dni od potrditve naročila.

Plačilo z gotovino ob prevzemu pošiljke – Znesek kupnine in poštnine poravnate ob prevzemu paketa. Izdelke dostavlja Pošta Slovenije, ki za storitev odkupnine zaračuna dodatno provizijo (1,05€), na katero ponudnik nima vpliva.

Plačilo z gotovino – ob osebnem prevzemu izdelkov se naročilo lahko plača v gotovini.

Račun je kupcu izdan na trajnem mediju, priložen je izdelkom. Kupoprodajna pogodba (naročilo) se v elektronski obliki shrani na strežnik ponudnika in je dostopna kupcu preko uporabniškega profila na dnu spletne strani (Moj račun).

Promocijske kode

S promocijsko kodo lahko uporabnik dostopa do ugodnosti pri nakupu. Promocijska koda je časovno omejena, ter objavljena na način, ki odgovarja marketinški akciji ponudnika. Le-ta ne zagotavlja, da obstaja aktivna promocijska koda v času nakupa.

Postopek nakupa

Naročanje na spletni strani madebykaky.si je mogoče 24 ur na dan, vse dni v letu.
V spletni trgovini kupec izbira med izdelki, ko izbere določen izdelek klikne na gumb “Dodaj v košarico”. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden. V košarici je mogoče spremeniti količino izdelkov in odstraniti izdelek iz košarice s klikom na gumb “x”. V nadaljevanju kupec izbere način plačila in dostave – izpiše se mu končna cena izdelkov z vključeno poštnino.

S klikom “nadaljuj na blagajno” kupec nadaljuje na naslednji korak naročila. Kupec izpolni Podatke o plačniku in izbere način plačila. Če ima kupec ob nakupu kakšne pripombe ali vprašanja, to zapiše v okence “Opombe”. Pred zaključkom nakupa mora kupec prebrati, se strinjati in sprejeti Splošne pogoje sodelovanja.

Kupec potrdi svoje naročilo s klikom na gumb “Zaključi nakup”. Po uspešni potrditvi naročila sprememba naročila preko spletne strani madebykaky.si ni več možna.

Sprejeto naročilo – Po uspešno opravljeni oddaji naročila, kupec  po elektronski pošti prejme obvestilo o uspešno oddanem naročilu. Po oddaji naročila ima kupec možnost preklicati sporočilo v roku ene ure. Preklic naročila je možen preko elektronske pošte na naslov info@madebykaky.si z zadevo sporočila STORNACIJA.

Ponudnik bo v dogovorjenem roku pripravil blago, ga odposlal in o tem po elektronski pošti obvestil kupca. Ponudnik v omenjeni elektronski pošti seznani kupca o politiki vračila blaga, kako postopati v primeru zamude pri dostavi in kako postopati v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O tem naj obvesti ponudnika na elektronski naslov info@madebykaky.si. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe, s priporočeno pošiljko. Izdelki morajo biti ustrezno zaščiteni (obvezno zaščiteni z mehurčkasto folijo v trdi škatli). Pošiljk z odkupnino prodajalec NE sprejema.

Pomembno! Pri vračilu izdelka prodajalcu je zelo pomembno, da ga ustrezno zapakirate v trdo škatlo – priporočljivo v isto, kot ste jo prejeli ob naročilu. V kolikor bo izdelek neprimerno zavarovan (zapakiran samo v kuverto, brez trde škatlice) in se bo med transportom poškodoval (kar se ob neprimerni zaščiti zagotovo bo), za to odgovarja potrošnik in mu prodajalec ni zavezan k vračilu kupnine, saj se smatra, da je bil izdelek poškodovan ali uničen zaradi krivde potrošnika, ki izdelka ni ustrezno zavaroval.

Poslanim izdelkom je potrebno priložiti kopijo računa in številko TRR računa, saj je vračilo denarja možno izključno na TRR račun kupca, najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje kot sporočilo o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, neodprto, v nespremenjeni količini in neuporabljeno, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Embalaža je sestavni del artikla in jo je ob vračilu prav tako potrebno vrniti v prvotnem stanju v času prejetja izdelka (torej nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini).

V primeru odstopa od pogodbe pošljite izdelke na naslov Karin Boh s.p., Gorenje Brezovo 9, 1294 Višnja Gora. 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljno prodajo.

Reklamacija

Vsi izdelki MadeByKaky so narejeni z vso skrbnostjo ter iz najboljših materialov.
V kolikor niste zadovoljni z izdelki ali menite, da niso takšni, kot ste pričakovali, vas prosimo, da jih pošljete na naslov Karin Boh s.p., Gorenje Brezovo 9, 1294 Višnja Gora. Ob sprejetju izdelkov, vam povrnemo kupnino, strošek poštnine pa bremeni kupca. Ob vračilu je potrebno navesti razloge za vračilo ter vse podatke, ki jih ponudnik potrebuje za uspešno vračilo (kontaktni podatki in TRR račun).

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Podjetje Karin Boh s.p. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne trgovine in izdelovalcu izdelkov – Karin Boh s.p. omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Dostava

Ponudnik bo izdelke dostavil v dogovorjenem roku. Naročeno blago ponudnik odpošlje v roku 3-5 dni po oddanem naročilu, razen v primeru zunanjih dejavnikov, ki bi podaljšali ta rok. Ponudnik si pridržuje pravico, da blago pošlje tudi kasneje, vendar nikoli dalj kot 7 delovnih dni po prejemu naročila.

Čas pošiljanja je odvisen od pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk in nanj ponudnik nima vpliva. Ponudnik si pridržuje pravico, da odstopi od pogodbe in izdelkov ne pošlje, v primeru, da bi bila ogrožena kvaliteta dostavljenega blaga ali zaradi nedobave polproduktov potrebnih za izdelke. O tem bo ponudnik obvestil kupca.

Ponudnik za dostavo pošiljk uporablja Pošto Slovenije, vendar si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito. Strošek dostave se obračuna ob naročilu in je del končne cene naročila.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika, za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov prebivanja in naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in komunikacijo s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki ne bodo v nobenem primeru predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla, ter z ustrezno programsko (antivirus, požarni zid) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko komunikacijskih sredstev na daljavo le, če se uporabnik s tem izrecno strinja (prijava na e-novičke, naročilo izdelkov).

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva ali škodijo ugledu ponudnika. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Avtorske pravice

Spletna stran, vsi podatki na njej, slike izdelkov, ki prikazani na strani, so lasti Made By Kaky – Karin Boh s. p., (razen tistih, kjer je naveden drugačen vir) in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah, zato jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka in logotip sta v lasti Karin Boh s.p.

Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja Karin Boh.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@madebykaky.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Želimo vam obilo prijetnih nakupov!

Pogoji poslovanja veljajo od 13.11.2017 do preklica.